Eğitmenler
Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner
1979 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 1981 yılında yüksek lisans,1989 yılında ise doktora eğitimini ODTÜ Kıyı ve Deniz Mühendisliği alanında tamamlamıştır. Kariyerine 1979 yılında Araştırma Görevlisi olarak ODTÜ’de başlamıştır. Çalışma hayatı boyunca Japonya, ABD, Maldivler ve Malezya’da konuk araştırmacı ve danışmanlık görevleri yapmış, birçok ulusal ve uluslararası projelerde yürütücü ve danışmanlık olarak görev almış, kurul ve komisyonlarda katkıda bulunmuştur. Halen ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde görev yapmakta olup, 29 Ekim 2019 tarihinde Japonya Ulaştırma, Altyapı, Turizm Bakanlığı tarafından Uluslararası Hamaguchi ödülüne layık görülmüştür .
Prof. Dr. Ayşen Ergin
Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde kıyı ve deniz hidrodinamiği, kıyı yapıları, liman ve marina tasarımı, fiziksel ve matematiksel modeller üzerine ders vermektedir. 90 yüksek lisans, 9 doktora öğrencisinin tez danışmanlığını yapmıştır. Kendisinin hakemli ve SI Indexli dergilerde çok sayıda yurt içi ve yurt dışı yayını bulunmaktadır. “Coastal Engineering” ders kitabı ise 2009 ve 2019 (2.Baskı) yılında yayınlanmıştır. “Coastal Scenery; Evaluation and Management” (Springel Nature Series 2019) kitabında, kıyı alanları doğal yapı ve insan kullanım değerlendirmesi matematik modelinin yazarıdır. Kıyı ve deniz mühendisliği ile ilgili olarak kamu kuruluşları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve kıyı alanları yerel yönetimler için yapılan ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalarda ve 100’den fazla uygulamalı araştırma projelerinde yönetici ve araştırmacı olarak görev almıştır. İMO Türkiye İnşaat Mühendisliği XVI. Teknik Kongre ve Sergisi, 2001 ve 2003 Başkanlığını yürütmüştür. 2016 yılında, “ICCE 2016,Uluslararası Kıyı ve Deniz Mühendisliği” Kongre Başkanı olmuştur. Halen İMO Kıyı ve Deniz Mühendisliği Çalışma Kurulu Başkanlığı (2010- ) görevini yürütmektedir.
Prof. Dr. Banu İkizler
03.06.1973 tarihinde Trabzon`da doğdu. 1994 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1994-2002 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. 1997 yılında yüksek lisansını, 2003 yılında doktorasını tamamladı. 2002 yılında Trabzon DSİ 22. Bölge Müdürlüğüne İnşaat Yüksek Mühendisi olarak atandı. Aralık 2005`de Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Laboratuvarına Uzman olarak atandı. 2010`da Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2015 yılında doçent unvanını aldı. Halen bu görevini sürdürmektedir. Evli ve bir çocuk annesidir. Çeşitli dergi ve bilimsel toplantılarda sunulmuş 100 civarında yayını bulunmaktadır. Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği (ZMGM), Geosentetikler Derneği, Uluslararası Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Birliği(ISSMGE) üyesidir.
Tuğrul Tankut
•İnşaat mühendisi, ODTÜ 1963, Doktora, Imperial Coll 1969
•Hoca, ODTÜ, GÜ, İngiltere, Yeni Zelanda, Kanada
•Araştırmacı, Betonarme, Deprem, Güçlendirme, 1963-2013
•Bilim ve teknoloji yöneticisi, TÜBİTAK 1991-2004
•Dergici, Teknik Dergi (TJCE), 1989 dan beri
•Huysuz, uyumsuz, aykırı bir adam
•Emekli, son yıllardaki gelişmelere oldukça yabancı
•Yapay zekâyı önemsiyor, hem heyecanlı hem kaygılı
Sanki yaşayıp görecek!
Prof. Dr. Uğur Ersoy
Amerika’da yüksek lisans ve doktorasını tamamladıktan sonra 1959’da Türkiye’ye döndü. ODTÜ'de kurucu öğretim üyesi ve Rektör Yardımcısı olarak görev aldı. 47 yıl ODTÜ inşaat mühendisliği bölümde görev aldı. İnşaat mühendisliği ile ilgili yazdığı kitaplar halen birçok üniversitede ders kitabı olarak okutulmakta. Akademik, Anı - Anlatı - Günlük - Seyahatname, Bilim kategorilerinde eserler kaleme aldı. Bilgisi, deneyimi ve mesleğe yaklaşımıyla Türkiye’nin ve ODTÜ’nün örnek akademisyenlerinden biri. Hocaların hocası.
Taner Yüzgeç (İMO YK Başkanı)
Prof. Dr. Yalçın Yüksel
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde çalışma hayatına devam etmektedir.
Çalışma alanları; Deniz Bilimleri ve Teknolojisi, Kıyı Bilimleri, Oşinografi, İnşaat Mühendisliği, Hidrolik, Kıyı Kumlanması, Hidrolik Yapılar, Açık Kanal Hidroliği, Hidromekanik, Kıyı Alanları Yönetimi, Kıyı Yapılarının Tasarımı, Kıyı ve Liman Mühendisliği, Mühendislik ve Teknoloji
Dr. İnş. Müh. Cem Demir
Dr. Cem Demir 2002 yılından bu yana İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünde görev yapmaktadır. Yapı ve deprem mühendisliği alanında; özellikle de mevcut betonarme ve yığma yapıların deprem güvenliklerinin belirlenmesi, deprem sonrası hasar tespit yöntemleri, onarım ve güçlendirilme yöntemleri, lifli polimer kompozitlerin yapısal uygulamaları, tarihi yapıların deprem etkileri altında davranışı konularında çok sayıda deneysel ve teorik çalışmada yer almıştır. Bu araştırma faaliyetleri sonucunda yayınlanmış dokuz adet SCI tarafından taranan dergi makalesi, yaklaşık 40 adet de uluslararası konferans bildirisi bulunmaktadır.
Alper İLKİ
1970 yılında İstanbul’da doğdu. 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yapı ve Deprem Mühendisliği konusunda uzman olan Prof. Dr. Alper İlki 1993 yılından bu yana İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünde görev yapmaktadır.
Çok sayıda uluslararası makale ve bildirinin yazarı olan Alper İlki, Yapı ve Deprem mühendisliği konularında Avrupa Birliği, NATO, TÜBİTAK, JICA, vb. uluslararası ve ulusal çok sayıda araştırma projesinde yürütücü ve araştırıcı olarak görev yapmıştır. Bugüne kadar tamamlanmış olan 20 doktora tezini ve 75’den fazla yüksek lisans tezini yöneten Alper İlki, Türkiye Deprem Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini de sürdürmekte olup Deprem Yönetmelikleri ve Riskli Yapı Tespit Esasları’nın hazırlanmasında da görev yapmıştır.
Prof. Dr. Zekai Celep
Akademik çalışmalarına yapısal elamanların elastik ve elasto-plastik davranışı konularında başlayan Prof. Dr. Zekai Celep, zamanla çalışmalarını yapı dinamiği, deprem mühendisliği ve betonarme yapılar alanlarına yönelterek ülkemizde meydana gelen depremlerle ilgili çalışmalar gerçekleştirdi. Özellikle 1992 Erzincan, 1995 Dinar ve 1998 Adana-Ceyhan depremlerinde görev almasının ardından deprem konularına ağırlık verdi. Öte yandan öğrenciler için bu konularda; “Betonarme Yapılar”, “Yapı Dinamiği”, “Deprem Mühendisliğine Giriş ve Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı” ve “Betonarme Taşıyıcı Sistemlerde Doğrusal Olmayan Davranış ve Çözümleme” ders kitaplarını hazırladı.
Uzun süreden beri İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Meslek içi Eğitim Kurulu Başkanı görevini yürüten Celep, birçok meslek içi eğitiminde inşaat mühendisleriyle deneyimlerini paylaştı, çok sayıda uygulama projesinde danışman olarak bulundu. Ülkemizde depreme dayanıklı yapı tasarımında ve yapıların deprem güvenliklerinin belirlenmesinde inşaat mühendisleri tarafından kullanılan “Deprem Yönetmelikleri (1998, 2007 ve 2018)”, “Riskli Bina Tespit Esasları (2013)” ve “Tarihi Yapılar İçin Deprem Risklerinin Yönetimi Kılavuzu (2017)” belgelerinin hazırlayıcı kurullarında yer alan Celep, ayrıca pek çok tarihi eserin deprem güvenliğinin belirlenmesinde ve bu çerçevede restorasyon işleminin yapılmasında görev aldı.
Prof. Dr. M. Nuray Aydınoğlu
Prof. Dr. Güngör Evren
Güngör EVREN 1939 yılında Malatya’da doğdu. İlkokul öğrenimini babasının kamu görevi nedeniyle üç farklı yerdeki okullarda tamamladı. Arapgir Ortaokulu’ndan sonra 1956 yılında Malatya Lisesi’nden mezun oldu. 1956 yılında girdiği İTÜ İnşaat Fakültesi’nden 1961 mezun olduktan sonra aynı fakültede asistan olarak göreve başladı. 1969 yılında doktor unvanını aldı. 1974 yılında doçent oldu. 1980 yılında Ulaştırma Anabilim Dalında profesörlük unvanının aldı. 1980-1985 yılları arasında İTÜ İnşaat Fakültesi Dekanlığı, 1987-1992 yılları arasında İTÜ Rektör Yardımcılığı, 1987-1995 arasında Üniversitelerarası Kurul Üyeliği, Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı.. TUBİTAK Danışma Kurulu, DPT Beş Yıllık Kalkınma Planı Ulaştırma Özel İhtisas Komisyonu ve Ulaştırma Şurası üyeliklerinde bulundu. 1969-1971 yılları arasında Fransa’da, 1984 yılında Japonya’da ulaştırma ve yüksek hızlı demiryolu ile ilgili çalışmalar yaptı. Bildiri ve makaleleri ile dört kitabı bulunmaktadır. Birçok uygulama çalışmasında araştırmacı ve yürütücü, koordinatör olarak görev aldı. Bu bağlamda Aksaray-Esenler raylı sisteminin İTÜ tarafından yürütülen danışmanlık ve kontrol hizmetinde koordinatörlük, Bursa Raylı sistemi ile ilgili çalışmalarda, Atatürk Havaalanı ve Sabiha Gökçen Havaalanı Gelişim Etütlerinde yürütücülük görevlerini üstlendi. 2005 yılında İTÜ’den emekli oldu ve 2005-2006 yıllarında İstanbul’un planlanması çalışmalarına ulaştırma ve lojistik konularında danışman olarak katıldı.. 2007’den beri yürüttüğü İstanbul Okan Üniversitesi Uluslararası Lojistik Bölümü öğretim üyeliği görevini 2023 yılında sonlandırdı. İTÜ Vakfı, İTÜ Geliştirme Vakfı, İTÜ Spor Kulübünü Koruma Vakfı, İTÜ mezunları Derneği, Atatürk Vakfı ve Malatya Eğitim Vakfı Kurucu Üyesi ve Vakıflarda Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. Halen İTÜ Geliştirme Vakfı ve İTÜ Spor Kulübünü Koruma Vakfı Yönetim Kurulu Üyelikleri ile İTÜ Arı Teknokent Yönetim Kurulu Üyeliği ile İTÜ Geliştirme Vakfı Kültürel A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliklerini yürütmektedir. İnşaat Mühendisleri Odası ile ilişkisi 30 yıldır, İMO İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Ulaştırma Kongrelerinde Düzenleme Kurulu Başkanlığı olmak üzere kesintiye uğramadan sürdü ve sürmektedir.
Mustafa Tokyay
1999-2003 yılları arasında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, 2019-2020 yılları arasında Atılım Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, 2003-2006 yılları arasında ODTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı yapmıştır. 1988-1989`da dokuz ay Dundee Üniversitesi`nde (İskoçya) konuk araştırmacı, 1993-1994`de Doğu Akdeniz Üniversitesi`nde (Kıbrıs) konuk öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 1992-1994 yıllarında İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı; 1994-1996 yıllarında İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı; Mühendislik Fakülteleri Dekanlar Konseyi Yönetim Kurulu üyesi (2003-2006); Avrupa Mühendislik Eğitimi Konseyi (SEFI) Yönetim Kurulu üyesi (2004-2007); Avrupa İnşaat Mühendisleri Konseyi Eğitim Daimi Komitesi üyesi (2006-2008) olarak çeşitli görevler yapmıştır. Türkiye Çimento ve Toprak Sanayii (ÇİTOSAN) Çimento ve Beton Araştırma ve Eğitim Daire Başkanlığı (1995-1996); Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Çimento ve Beton Araştırma Enstitüsü Direktörlüğü (1996-1999 ve 2008-2011) yapmış ve 1995-2011 yılları arasında Avrupa Çimento Birliği`nde (CEMBUREAU) çeşitli komite ve proje gruplarında görev yapmıştır. Bugüne kadar, inşaat mühendisliği, çimento, beton ve mineral katkılar konularında çok sayıda ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyum kurullarında başkan veya üye olarak yer almıştır. Araştırma ilgi alanları, çimento ve beton teknolojisi, endüstriyel yan ürünlerin kullanılması gibi konuları kapsamaktadır. Yazarı veya yazarları arasında olduğu seksenin üstünde ulusal ve uluslararası kitap ve makalesi bulunmaktadır. Bugüne kadar 10 doktora tezi 40 yüksek lisans tezi yönetmiştir.
Prof. Dr. Oğuz Cem ÇELİK
-
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi Açılışı | 00:39:54
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi_Prof. Dr. Ayşen Ergin Çağrılı Konuşmacı | 00:45:03
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi_1. Oturum A Salonu | 01:44:27
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi_2. Oturum A Salonu | 01:33:18
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi_3. Oturum A Salonu | 01:31:43
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi Panel- İnşaat Mühendisliği Eğitimi | 01:03:49
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi_4. Oturum A Salonu | 01:24:49
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi_4. Oturum B Salonu | 01.19:51
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi_5. Oturum A Salonu | 02:18:55
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi_5. Oturum B Salonu | 00:58:19
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi - Panel | 01:56:56
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi_6. Oturum A Salonu | 01:56:39
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi_6. Oturum B Salonu | 01:42:17
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi_7. Oturum A Salonu | 01:03:13
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi_7. Oturum B Salonu | 00:24:30
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi_8. Oturum A Salonu | 01:47:23
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi_8. Oturum B Salonu | 00:56:06
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi_9. Oturum A Salonu | 02:32:51
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi_9. Oturum B Salonu | 00:45:44
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi Panel - Levent Darı Anısına | 02:09:04
Türkiye İnşaat Mühendisliği 18. Teknik Kongre ve Sergisi Kapanış Konuşmaları | 00:11:21