Eğitimde Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği - 2018'in esasları aktarılmaktadır.
Kurs, odamız tarafından yönetmelik değişikliği sonrası gerçekleştirilen eğitim içerikleri ile hazırlanmıştır.
Başvurular kontrol edildikten sonra 48 saat içinde onaylanır. Kişiye tanımlanan kurs 3 ay boyunca profilinde kalır.
Eğitmenler
Prof. Dr. Mehmet Nuray Aydınoğlu
Prof. Dr. Mehmet Nuray Aydınoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden mezun oldu. Meslek hayatına ilk adım olarak proje mühendisi olarak başlayan Mehmet Nuray Aydınoğlu, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitütüsü'nde görev yapmaktadır. Mehmet Nuray Aydınoğlu 1965 yılında İTÜ'de yüksek lisans eğitimini tamamladı ve 1977 yılında doktor unvanını aldı. Aydınoğlu, 1994’te profesör oldu.
Deprem Mühendisliği Bölümü’nde lisansüstü eğitim ve bilimsel araştırmalar yaptı. 2010 yılında emekli oldu. Depremde yapı-zemin etkileşimi, deprem etkisi altında binaların, köprülerin ve diğer mühendislik yapılarının performansa göre analiz ve tasarımı gibi konularda çok sayıda makale, bildiri ve kitap yazdı. Mühendislik endüstrisinde yapı-deprem mühendisliği alanında danışmanlık görevlerinde bulundu. Prof. Dr. Mehmet Nuray Aydınoğlu, kamusal alanda çeşitli konsey ve komitelerde görev aldı. Deprem mühendisliği alanında başta gelen bilimsel dergilerin hakem kurullarında yer aldı. Bu bağlamda Türkiye Bina Deprem Yönetmelikleri (1997, 2007, 2018), Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmelikleri (2008, 2020), Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği (2020) ve Türkiye Hava Meydanı Yapıları Deprem Yönetmeliği'nin hazırlanmasında koordinatör olarak ön plana çıktı.
Prof. Dr. Zekai Celep
Akademik çalışmalarına yapısal elamanların elastik ve elasto-plastik davranışı konularında başlayan Prof. Dr. Zekai Celep, zamanla çalışmalarını yapı dinamiği, deprem mühendisliği ve betonarme yapılar alanlarına yönelterek ülkemizde meydana gelen depremlerle ilgili çalışmalar gerçekleştirdi. Özellikle 1992 Erzincan, 1995 Dinar ve 1998 Adana-Ceyhan depremlerinde görev almasının ardından deprem konularına ağırlık verdi. Öte yandan öğrenciler için bu konularda; “Betonarme Yapılar”, “Yapı Dinamiği”, “Deprem Mühendisliğine Giriş ve Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı” ve “Betonarme Taşıyıcı Sistemlerde Doğrusal Olmayan Davranış ve Çözümleme” ders kitaplarını hazırladı.
Uzun süreden beri İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Meslek içi Eğitim Kurulu Başkanı görevini yürüten Celep, birçok meslek içi eğitiminde inşaat mühendisleriyle deneyimlerini paylaştı, çok sayıda uygulama projesinde danışman olarak bulundu. Ülkemizde depreme dayanıklı yapı tasarımında ve yapıların deprem güvenliklerinin belirlenmesinde inşaat mühendisleri tarafından kullanılan “Deprem Yönetmelikleri (1998, 2007 ve 2018)”, “Riskli Bina Tespit Esasları (2013)” ve “Tarihi Yapılar İçin Deprem Risklerinin Yönetimi Kılavuzu (2017)” belgelerinin hazırlayıcı kurullarında yer alan Celep, ayrıca pek çok tarihi eserin deprem güvenliğinin belirlenmesinde ve bu çerçevede restorasyon işleminin yapılmasında görev aldı.
Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği-2018 Genel Konular Uygulama Eğitimi- Prof. Dr. Nuray AYDINOĞLU- Bölüm 1 | 1:04:53
Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği-2018 Genel Konular Uygulama Eğitimi-Prof. Dr. Nuray AYDINOĞLU- Bölüm 2 | 1:49:13
Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği - 2018 Genel Konular Uygulama Eğitimi- Prof. Dr. Zekai CELEP - Bölüm 1 | 1:26:18
Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği - 2018 Genel Konular Uygulama Eğitimi- Prof. Dr. Zekai CELEP - Bölüm 2 | 0:59:48
Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği - 2018 Genel Konular Uygulama Eğitimi - Prof. Dr. Erkan ÖZER | 2:05:49
Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği - 2018 Genel Konular Uygulama Eğitimi- Prof. Dr. Kutay ÖZAYDIN | 2:12:20